BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, November 20, 2009

hari terakhir di UPSI n Tjg Malim

Ptg nie aku dah nk blk kampung.. maknanya tahun dpn aku akn memasuki alan praktikal dan xakn lg dtg ke tjg malim sehinggalah aku praktkal..huhu.. rasa sedih sbb nk tgal kan upsi yg dah lama aku belajar kat cinie... nnt bl la lg aku akn dtg ke sinie lg.. emmmm.. kalau pasal kwn2 lg la susah nk ckap.... bl la lg la km semua kan jumpa lg.. sedih betol la x jump kwn2 sudah.. km dah susah senang bersama 3.5 tahun.... dah mcm keluarga sndiri ja..huhu.. kwn2 ku all d best utk praktikum buat yg terbaik... buktikan bhw garduan upsi berkualiti..hehe
selamat tingal tjg malim n UPSI

Friday, November 13, 2009

Qian HongYan - Gadis Puntung yang masih tersenyum menyambut dunia

Qiang HongYan - Basket Ball Girl
Qian Hongyan mengalami kecelakaan dan kehilangan kedua kakinya bahkan pinggulnya, dan perlu mencari jalan keluar.
Qian Hongyan had to have her legs removed after a car accident, but has managed to find a new way of moving around.

-

Qian Hong Yan - Basket Ball Girl
Keluarganya di Cina miskin dan tidak dapat membeli kaki palsu, maka ia menggunakan bola basket untuk memudahkan gerakannya. Qian Hongyan juga dikenal sbg Basket Ball Girl.
Her family in China are poor and couldn’t afford false legs, so she uses a basketball to help her move.

-

Qian HongYan menggunakan dua sanggah kayu
Qian menggunakan dua sangga kayu untuk menyeret tubuhnya dan tidak mengeluh, walau dia telah gonta ganti bola basket 6 kali.
Qian uses two wooden props to drag herself, and never complains, even though she has worn through six basketballs.

-

ia tetap ke sekolah..
ia tetap ke sekolah, walaupun harus bersusah payah ke sana.

-

senyuman Qian HongYan
Dan.. ia tetap tersenyum menyambut dunia

Dan.. ia tetap tersenyum menyambut dunia

Dan.. ia tetap tersenyum menyambut dunia

Qian Hong Yan - Basket Ball Girl

Dan.. ia tetap tersenyum menyambut dunia

DAHIL MAY ISANG IKAW

HANGGANG NGAYON (Lyrics)


Naghihintay....nalulumbay pa rin hanggang ngayon
Umaasa pa rin sa pag ibig mo
Makita kang muli sasabihin ko
Mahal kita hanggang ngayon

Chorus

Sa paglipas ng panahon
Hanggang ngayon ikaw ang iniibig
Ng puso kong nangangarap
Na magbalik ka na sa aking piling
Maghihintay ako hanggat may bukas pa
Dahil mahal kita hanggang....hanggang ngayon

Kung kaya lang ang ikot ng mundo pigilan ko
At para iwasto ang kahapon
Hinding hindi ko na sasayangin pa ang pagkakataon (Chorus)

Bridge: Kahit my ibang mahalin ikaw pa rin ang hanap ko wohhh
Sanay makitang muli
Hanggang ngayon panalangin ko hanggang ngayon (Chorus)

Thursday, November 12, 2009

VITAMIN C

"Graduation (Friends Forever)"

And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
And we would get so excitedand we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels

[1]
As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels

[Repeat 1]

La, la, la, la:
Yeah, yeah, yeah
La, la, la, la:
We will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly

Wednesday, November 11, 2009

PerTeMuaN bUat Kali teRakHiR

smlm adalah hari terkahir aku berjumpa ngan kwn baik ku. selepas ini mungkin kami tidak akn bertemu lagi.. huhu.. aku berasa amat sedih n happie juga la.. kami pergi makan, borak-borak n gelak ketawa.. dah lama aku x mkn dgn kwn baik ku jd rasa happie sangat.. hehe.. walau pon kami dah xakn berjumpa lagi aku akan tetap akan anggap dia sbg sahabat baik ku sampai bila2. hari nie dia dah blk kuching, srwk. waaaaaaaaaaaaaaaaaa... tinggal aku ja yg blom blk kpg lg.. lmbt lagi aku nk blk.. exam pon blom habis lg... waaaaaaaaaaaaa....
nak blk..nk blk..nk blk

CHIN u are my best frenz 4 ever.... (^_^)




Tuesday, November 3, 2009

FiNaL eXaM

final exam aku kali nie adlh yg terakhir..
aku dah xda exam tahun depan...
tahun dpn aku g buat praktikum...
jd exam sem nie kn buat yg terbaik..huhu
moga aku n kawan2 dpt pointer yg bagus belaka...
hahaha....
rasa malas betoi mau study...
kalau ikut kan hati xmau studyyyy
tp kn study jua...
ida berusaha..... chaiyok....
jgm malas-malassssssssssssss.....

(^_^)

Ketika Cinta Bertasbih - Melly Goeslow

Ketika Cinta Bertasbih - Melly Goeslow

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

Saturday, October 10, 2009

DiNnEr ReGeNcY hOteL

Ari jumaat 9/10/09 bdk pendidikan khas sem 7 buat malam prafraduan dkt regency hotel. malam tersebut merupakan malam yang paling bermakna buat kami semua. kenangan yang terindah sekali buat kami semua sepangjang 7 sem berada di sini. (^_^)






















dah lama xupdate

beberapa minggu yg lepas merupakan mingggu yang paling sibuk buat aku. Banyak as/ment yang nk kena hantar. alhamdullilah semua dah dihantar. Boleh la aku nak update blog nie. hehe.
Salam Ketemu. haha

Wednesday, September 16, 2009

SelamaT HaRi Raya MaAf ZahiR BatiN

haluuuu..

Hari nie memang hari yang paling gembira buat aku. Mana x nya petang nie aku akan bertolak balik kg. Hehe. Dah lama aku xblk. huhu. Tapi xpa mlm nnt aku akn jejakkan kaki ke bumi perlih. Selamat tinggal tanjung malim. nnt kita ketemu lg yea. hahaha. sok aku n kwn-kwn akan buat kuih raya. Km cadang nk buat 2 jenis kuih ja, kuih tart dgn kuih makmur. Huhu.
ok la kau pon dah malas nak taip nie. lain kali kita jumpa lg ya.
tatatatatata

selamat hari raya maaf zahir batin. (^_^)

Friday, September 11, 2009

O&M part 3 ( Proton City)

Halluuuuuuuuu & Salam Satu Malaysia

Selamat bertemu kembali. Aik mcm baca berita la pulak. Hahaha. k kali aku nk continue part 3 pula. Ptg rabu yg lepas aku buat latihan O&M kat PROTON CITY tau. Best sangat buat kat sana. Lg pon dah lama aku xjejak kaki p sana. mcm biasa la bila dah sampai sana lecture aku bg partner masing-masing. Kali nie kau dipartner dgn SARIAH. Hehe. Comel orangnya. aku kn buat semi independent. Ala buat mcm post aku minggu lps. Huhu.













O&M pArT 2

Salam Satu Malaysia

Emmmmm... dah lama x update bolg nie. maklum la bnyk benda nk kn buat sbmlm cuti raya kan. Hati pon xtenteram dok mikir bl la dpt blk kg nie. dah x sabar rasanya nie. Eh.. dah memelalut pulak dah. sebenarnya aku nk cita pasai O&M part 2. Kali nie aku punya lecture soh buat O&M di luar kelas. Dia soh buat secara semi independent, maknanya guide akan dok kat belakang kita dan diam-diam. dia xakan bagi panduan kat kita. Kita kn pandai berjalan sendiri. Bayangkanlah betapa 'DAHSYAT' nya aku rasa. Dah ketar seluruh badan Nie dah la xpenah buat benda nie. Huhu. tapi xpa aku redah juga buat. akhirnya dapat juga aku buat O&M nie. mula-mula takut tp bila dah buat rasa mcm nk buat lg. Hahahaha.







rasa takut bangat... hehe



kwn-kwn lain pon kn buat jg



nie la lecture O&M



Hijau... hehe

Tata, bye bye.... next time kita jumpa lg yea...

Thursday, August 27, 2009

OrIenTaSi & mObiLitI

Hari rabu yg lepas aku dan kawan-kawan kn lalukan PRETEST untuk Orientasi & Mobiliti. Km dibahagikan kepada 2 orang setiap group. Seorang akan jd ORANG BUTA dan seorang lagi akan jd GUIDE. Nie aku tunjukkan gambar kerenah kawan-kawan ku semasa pretest dilakukan...hehe. Aku baru sedar betapa susahnya untuk kita bergerak jika kita kehilangan penglihatan. Jadi kita patut bersyukur dgn apa yang kita ada. Janganlah kita merungut. Kita sebagai orang celik patut menolong orang buta jika mereka memerlikan pertolongan. Janganlah kita pandang hina kepada mereka. Ini memberi seribu kenangan yang terindah buat aku. Hehe. Hanya org tertentu shj yang dapat merasai pengalaman ini. :>



Rasa takut sgt..huhu



Peace..


Guide ku yang comel..hehe


mcm2 gaya


Da & Liha




HiduP kU HaNya dIpeNuhI Dgn WaRnA pUrPle

Aduhhhhh...sama lg la warna baju AKU dan Da...huhu. Nie bknnya dirancang tau. Dah la kelas sam. Ada yg panggil km kembar coz dah 2 kali km terpakai baju yg sam calor..hahahahaha..







I...... LiKe PurPle
(ShuHaiDA sAaD)



















KeMbaR X
SerUpa POn...
(nama ja yg hampir sama)
















sHuHaDa SahIdAn